EBS 35 case study

 EBS 35: Missioonist inspireeritud sündmus “See on alles algus”

Eelmisel aastal tähistas Eesti vanim ärihariduskool, Estonian Business School (EBS), olulist verstaposti – möödus 35 aastat kooli asutamisest. See väärikas sündmus nõudis väärikat tähistamist.

EBSi missiooniks on inspireerida ja toetada kogukonna liikmeid nende täispotentsiaali saavutamisel ning ühisel väärtuse loomisel. Ürituse kontseptsiooni loomisel juhindusime eetilisusest, sotsiaalsest vastutusest ja jätkusuutlikkusest.

Nende põhimõtete mõjul sündis loovlahendus “See on alles algus”.

Muutusi ühiskonnas juhivad inimesed ning seetõttu keskendusime kõigepealt kogukonnale ja osalejate võimestamisele. Lahkusime magusalt nostalgialainelt pakkudes julget ja tulevikku suunatud kogemust. EBS on oma ala teerajaja, olles parim nii täna kui homme. Seda mõtet kandis ka kogu ürituse kunstiline programm, pakkudes külalistele inspiratsiooni, innovatsiooni ja uuenduslikkust.

Kontseptsioon sidus omavahel 35-aastase kogemuse ning tulevikusuuna, keskendudes olulistele hetkedele EBSi ajaloos ja tuues need lavastuslikult esile.

Estonia Kontserdisaal valiti ürituse toimumiskohaks, kuna see on EBSi õpilaste stardipakuks, kust igal suvehakul alustavad oma tähelendu sajad noored.

Kasutasime kaasaegset tehisintellekti loodud visuaalkunsti ning läbimõeldud helidisaini, et elustada olulisi hetki videoprojektsiooni ja LED-ekraani abil. Visuaaljutustusi, mis sidusid kogu ürituse ühtseks tervikuks, toetasid videokunstnik Alyona Movko Mägi ja lavastaja-dramaturg Veiko Tubin.

Kontsert-lavastuse muusikajuht Aleksandr Žedeljov on noorema põlvkonna helilooja, kes on kirjutanud nii kammer- kui ka filmimuusikat ning loonud auhinnatud teoseid teatrilavastustele ja multimeediaetendustele. Muusikalise teljena esines jazztrio, millele lisandus Žedeljovi elektrooniliste instrumentide maailm. Üritusel astusid üles ka EBSi kammerkoor ja tippklassi solistid, sealhulgas EBSi vilistlane Anett Kulbin. Sündmust juhtisid nooreme generatsiooni esindajad, suurepärane näitleja Franz Malmsten ja andekas laulja Rahel Ollisaar.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et EBSi 35. aastapäeva tähistamine oli mõjus ja edukas sündmus, mis suutis tõhusalt kanda edasi kooli missiooni ja väärtusi ning innustada osalejaid tulevikku vaatama.



Comments

There are no comments yet.

Leave a comment