Kuidas üle poole tonni apelsine Toidupanka jõudis?

Ürituste korraldamine ei pruugi alati tähendada kellasid, vilesid ja vastu taevast lendavat ilutulestikku. Teinekord sünnib tõeline team building hoopis lihtsast, isetust ja siirast žestist.

Korporatiivsed jõulukingitused on küll ammu vormitutest T-särkidest ja nõmedavõitu firmalogoga kruusidest tohutu sammu edasi astunud, ent olgem ausad: meie kellegi elu ei muutu nende saamisest või mittesaamisest märkimisväärselt paremaks ega halvemaks. Samas vajab üle riigi nädal keskeltläbi 13 500 inimest tuge elementaarse toidupoolise soetamisel.
Seepärast tulid seekordsed jõulud üritusturundusele teisiti. Lõime käed meie vahvate klientidega ühelt ja puudustkannatajaile tuge organiseeriva Toidupangaga teiselt poolt – meie ülesandeks jäi tagada, et nõrgemate abistamine ja vastav kommunikatsioon toimiks kõigile osapooltele väärikalt, mugavalt ja kiiresti. Süsteem sai ajastule kohaselt kontaktivaba: üks nupuvajutus tähendas kümmet kilo Toidupanga varasalve suunduvaid apelsine. Jaanuari lõpus õnnestuski ühiskingina 540 kilo (ei, mitte füüsiliselt jõuludest saadik kogunenud!) apelsine Toidupangale üle anda.

Usutavasti rõõmustab iga absoluutse ja suhtelise vaesuse leevendamiseks sooritatud žest iga südamega inimest rohkem kui mõni stiilne, kuid paratamatult toanurka tolmu koguma jääv meene. Toidupank on muutnud söögi päästmise ja abivajajatele jagamise imelihtsaks, aga loomulikult leiab hiirekliki kauguselt veel kümneid samavõrd efektiivseid heategevusorganisatsioone. Või miks mitte tiimiürituse raames hoopis ise vabatahtlikuna käed külge panna?

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment