Meie uus projektijuht- Alice!

alice_orangetime

Kui saaksid õhtusöögile kutsuda ükskõik kelle kogu maailmast, siis kelle kutsuksid?

Yorgos Lanthimose! Ma arvan, et ma vaimustuksin juba tema menüüvalikust, rääkimata siis kõigest muust, mis selle inimese mõtteis leidub.

Milline oleks sinu jaoks täiuslik päev?

Täiuslikku päeva konstrueerida on juba seepärast raske, et iga päev on nii .. ilus! Samas kui eriti läbi mõelda ja kõik ideaalne kokku panna, siis oleks selles päevas palju lugemist ja sõnadega muusika kuulamist, kindlasti kellegagi koos, just seetõttu, et üksteisele ette lugeda ja loetut tõlgendada, ja muusikaga niisamuti sõnadesse süüvimist nautida ja üksteisele omamoodi leitud sisu selgitada. Ma ei näe selles päevas otseselt päikest, aga loodus peab vähemalt vaateulatuses olema.

Kui saaksid homme ärgata ühe uue oskuse, võime või omadusega, siis mis see oleks?

Ma tahaks nii, et üles ärgates on mul absoluutne kuulmine ja oskus viiulit mängida; oskus klaverit mängida oleks ka okei, ma istuks iga avaliku klaveri taha ja mängiks enda naudinguks Beethovenit ja Tšaikovskit.

Kelleks tahtsid väiksena saada?

Merebioloogiks, sest ma kujutasin ette, et nad ujuvad päev läbi ookeanis kaunite korallide vahel suurte kilpkonnadega; lihtsalt koos triivida, sõnadeta neid jälgida ja siis uurimispäevikusse märkmeid nende eluviiside kohta teha. Et looduses on kõik seotud ja alati mingi suurema ökosüsteemis osa, tundus mulle iseenesest mõistetav, et mul tuleb ka kaldapealsete kultuuridega tutvuda ja neid tundma õppida. Kõik nii metsik ja avastamata, ja mina loomulikult see lüli, kes aitab maailmal neid imelisi olendeid mõista.

Mis viib sind kõige paremini zeni?

Hommikuvõimlemine? Aga see vist piirdub ainult hommikuga, nii et ma tooks veel välja pudelist mullivee joomine. Selles tegevuses peitub tegelikult palju suurem nauding kui esialgu sõnadest välja loeb. Muidugi, iga mullivesi ei sobigi ja sellest see sügavus – õige mulli suurus ja teravus, mullide rohkus, vee temperatuur, ja sinna lisandub veel asjaolu, et peab päriselt aja maha võtma, sest gaseeritud vett ei kaani kraanivee kombel. Zen.
Comments

There are no comments yet.

Leave a comment