Kas agentuur saab töötada ka uutmoodi?

Alice_orangetime_tiimijuht

Kriisi saabumine. Aasta algas meile suurte projektide planeerimisega. Esimene neist oli ajastatud maikuusse ja teised pidid järgnema suvel. Kriisi keskel saime meeskonnaga aru, et neid ei toimu. Mitte ühtegi. Olime päevapealt ilma kogu aasta 80% käibest. Tuli hakata kulusid kärpima. Kuidas edasi?


On 4. juuni 2020 ning täpselt kell 4 pärastlõunal algab meie kontoris pidu. Või, oota, kas see on ikka päris pidu, sest see märgib ju seda, et oleme siit lahkumas?
Esimest korda peale 17 aastat on Eesti juhtiv üritusturundusagentuur ilma kontorita. Traagiline? Alguses tundus küll, nüüd enam mitte. 

2,5 kuud hiljem. Mul on usk, mida toetab ka paar nädalat tagasi Twitteri CEO Jack Dorsey sõnum oma töötajatele: “Te ei pea enam kunagi kontorisse tagasi tulema!” Ta andis neile vabaduse töötada seal, kus nad soovivad. Ja see toetab ka Orangetime meeskonna usku, et töötamine peab olema fun ja tulemuslik. Töö ei võrdu kontor ega ka kodu. Tööd ei saa mõõta ruutmeetrites.

Usun, et Dorsey on sõnastanud ka meie ja ka paljude teiste ettevõtete helge tuleviku. Viimase kriisi ajal oleme oma tiimiga õppinud uutmoodi koos töötama, olles eraldi. Viimase rahvusvahelise konverentsi võidukontseptsiooni pani Orangetime tiim kokku kordagi füüsiliselt kohtumata. See tähendab, et töötamine nii on võimalik. 

Pakun meie agentuuri edasiseks töötamiseks stsenaariumi, millesse usun: iga nädal kohtume kõigi kolleegidega ühel päeval nädalas (elu näitab, kas selleks saab olema üks konkreetne ruum või pakub tulevik muu lahenduse), ühel päeval töötame oma kodus (arvan, et selleks saab olema reede :)) ja kolmel ülejäänud päeval jagame oma tegemisi väiksemates tiimides, kohtudes erinevates coworking või MySpotit kohtades üle linna. Ei kõlagi ju halvasti :). 

Mis on uue normaalsuse head küljed? Madalad kulud, vabadus, paindlikkus ja igapäevase rutiini murdmine. Ohu ja ka võimalusena näen, et peame aktiivsed ja nutikad olema, et tiimi ühtsus ja kuuluvustunne oleksid jätkuvalt tugevad.

Millised on Sinu võimalused, kui praegune kriis hakkab oma tiibu kokku klappima ja me kõik läheme tagasi tööle? Oot, kas ikka lähed ja kas Sul on ikka kontor? Ning kõige lõpuks, kas Sa tahad sinna tagasi minna? Kriis on loonud meile soodsa momendi, et töötamine tervikuna üle vaadata. 

Jah, Orangetime töötab uutmoodi ja edukalt. Tehke järele!

Kohtume Sinuga www.orangetime.ee 🙂
Alice Aaviksoo, tiimijuht
Comments

There are no comments yet.

Leave a comment