Evendi-hullu päevaraamat

Hommik

06:55 äratuskell. Puder keema, lapsed üles, õige päeva asjad mõlemale seljakotti ja kooli poole teele. Päike paistab, lõpuks ometi! Teen kohvi ja väljun vaikselt talveunest.
08:45 kiire viks saabastele ja ongi aeg kodust välja tormata. Õnneks elan Telliskivi lähedal, seega kella üheksasele koosolekule jõudmine on veel täiesti mõeldav. Samas on teekond jalgsi piisav, et eesoleva päeva plaanid enne actionit silme ette manada.
08:59 kontori ukse ees. Kalkuleerin võimaluste vahel tellida lift või minna viiendale trepist – otsustan minna trepist, sest trenni pärast nagunii ei jõua, vähemalt siis mingigi füüsilise tegevuse linnuke ka kirjas.
09:01 olen leemendades ja hingeldades lõpuks kontoris. Myspotit’i koosolek juba käib, aga kuna Luuda ka veel pole, siis venitan kummi veelgi ja lasen kähku tassi kahekordse kohvi ja haaran veeklaasi. Jope lendab nagisse ja ise koos jookidega koosolekulaua äärde. Teen osavalt näo, et olen täiega teemas ja hakkan kohe arvamust avaldama meie peatselt live’i mineva veebi teemadel. OK, patsutan end ka salamisi õlale ja olen rahul, et tegelikult olen viimase nädalaga päris palju panustanud, et sel lehel oleks midagi, mida kuvada. Minutite jooksul saabub ka Luud ja läbib sama rutiini, mis mina.
10:00 näen silmanurgast, et üks projektitiim alustab brainstormi väikses klaasseintega koosolekuruumis (ehk “kuudis”). Uhh, tore, mõttes kiidan seda rütmi, millega X suvepäevi ette valmistatakse. Töö käib, aga varsti juba suvi, vast ikka jõuab. Tagasi Myspotit’i lainele.
11:00 koputus kontori uksele. Õnneks on Inge köögis ja teeb lahti. Saabub Vosman, kellega peaks hakkama koosolek Y suurkliendivastuvõtu teemadel. Hetkeks tekib segadus, sest kõik koosolekulauad on hõivatud. Palun nõutud näod keskmisesse tuppa, sest vahepeal oleme vist Myspotit’iga enam-vähem ühele poole saanud. Teatepulk antakse üle, tehakse veidi ennelõunast huumorit, seltskonnad asuvad uute tegemiste kallale. Oot, ei, siiski mitte – veel üks koputus. Saabub kuller, kellele tuleb kontori pealt leida pakk, mida keegi vististi kuhugi saata tahab. Leian lauanurgalt kena karbi koos õnnitlussedeliga – just, meenus! Meie sõbral Priidul on ju täna sünnipäev!
11:10 avan meilboksi ja tuuseldan saabunud arvete, päringute, Orangetime’i sünnipäevakutse kujunduste, puhkusegraafikute, Telia uute pakettide, allkirjastamist vajavate lepingute ja saabunud infokirjade rägastikus. Kuu keskpaik terendab, kas kõik saatsid ikka oma krediitkaardiaruanded raamatupidajale? Kas uus praktikant pidi alustama täna või homme? Lastele tuleb kindlasti hambaarstiajad ka kirja saada, kogu aeg läheb meelest…

Lõuna

12:00 magu seedib juba iseennast, saabki Trühvlisse suppi sööma minna. X suvepäevade kamp on ka kuudist väljunud, lähme koos alla. Võtame Martaga ramenid. Enel muidugi suppi ei telli, vaid prae (ja jälle imestan, kuhu see kõik kaob?!?). Maicken ka prae, kuid jätab sellest pool järgi (paneb karbiga homseks külmkappi, aga viskab siis reedel minema).
12:40 tagasi kontoris, veel üks topeltkohv. Luud ja Hardi sätivad Katla poole, et seal äsjavalminud Anonymous Presentersi harjutustoas veidi rahulikumas õhkkonnas vastsündinud esinemisagentuuri kodulehega tööd teha. Eelmine nädal juba pidid tekstid valmis olema. Ei olnud. Veendunud, et tüübid on teadlikud tänase kuupäevaga saabuvast Z juubelipakkumuse tähtajast, soovin neile edu ja sukeldun tagasi e-mailidesse.
14:05 saan aru, et lappan seosetult nelja erineva ülesande vahel, saamata seejuures midagi erilist tehtud. OK, on aeg klapid pähe panna, veidi muusikat taustaks lasta ja facebookis scrollida. Your Daily Mix viskab kulda ja tuju läheb heaks. Sõprade chatist selgub, et HÕFFi majutus ka Haapsalus olemas, jälle üks asi tehtud.
14:35 vaatan märkmikku. Kella kolmeks oleme Miku eestvedamisel kokku leppinud X’ kampaania arutelu. Väga oluline. Ja klient ootab taaskord Kuldmuna (nomuidugitaootabsedamuna!). Absoluutselt teistmoodi projekt ja kogu inimjõud tuleb taha rakendada, et hea tulemus ära tuua. Õnneks on sinna veel paarkümmend minutit aega – jõuan kiirelt müügireskontro üle vaadata.

Pealelõuna

15:00 arutelumus maximus. Jorven on ka Skype’i vahendusel meiega (vaikselt loodan, et meie uus loovjuht enne ära ei ehmata, kui täiskohaga töö Tallinnas alatagi saab. Aga vist ei ehmata, muhe olek ja nakatav naeratus vähemast ei reeda seda). Nii, poolepeal on juba tunne, et pigistame kividest vett välja, kuid siis tekib lauale paar heurekat ja kampaania ülesehitus hakkab libedamalt lahti rulluma. Jess, korras. Mis mul üldse kodus külmkapis on? Rimist peab kindlasti läbi minema… Hambapasta oli ka vist otsas.
16:50 saabun tagasi oma toolile ja vaatan hirmuga mustas rasvases trükis ridu mailboxis. Ei midagi hullu, delete või kannatab homseni.
17:05 kalkuleerin võimaluste vahel minna koju või avada raamatupidamisprogramm ja heita kiire pilk aasta esimeste kuude kulukontodele. Avan raamatupidamisprogrammi. Üks number viib teiseni, oeh, blackout.
18:01 tulen numbrite maailmast tagasi teadvusele, pistan arvuti kotti ja jätan oma kollase tooliga homseni hüvasti. Marta, Mikk ja Enel jäävad veel sinna.

Õhtu

18:10 Rimi, kodu, söök valmis, laste kooli-uudised ja igapäevaelulised filosofeerimised. Täielik nunnukas.
20:15 Messengeri chat Hardi ja Luuaga – ikkagi see Z juubelipakkumise tähtaeg. Kes millise slaidi teeb, kes üle vaatab, kes teksti kontrollib, kes kõik ümber muudab, kes ära saadab? Paralleelselt nohistame oma lõigud valmis teha, tegelikult saab parasjagu nalja ka. Appi, mis äge kaader meil ikka 🙂
22:37 kaunis presentatsioon läheb teele, oleme väsinud, kuid rahul. Loodame, et meie klienditunnetus meid alt ei vedanud. Väga tahaks nendega koostööd teha, mõnusa vaibiga ettevõte. Teavad, mida teevad.
23:15 tuled kustu, voodisse ja zen olekusse. Niiii he…..
Homseni
Eve(ndihull)