Mis loom see Jorven veel on?!?

15. tegutsemisaasta näib olevat kuidagi maagiline ja murranguline, sest juuni keskpaigas algas Orangetime’is tegelikult uus ajastu. Hardi pole enam ainuvalitsejana loovjuhi rollis: meie loovtiimiga liitus veel üks äge noormees – muusik, disainer ja ladusa keelega mõtleja Jorven Viilik. Kust ta pärit on, kui vana ja mis tööd varem teinud, võib ilmselt igaüks guugeldades teada saada. Küll aga tundus põnevam tungida hetkeks tema lapsepõlve ja sisemaailma, et teada saada, mis tegelane ta selline üldse on.

Kelleks sa suurena saada tahad? Kes sa eelmises elus olid?

Kunagi ammu, enne esimest klassi ma tahtsin saada tuletõrjujaks ja hiljem politseinikuks. Lavassaares, kus ma üles kasvasin, terve suvi kulu põles. Vähemalt niimoodi tundus. Meie crew jaoks oli see suur aktsioon. Ma võiks siinkohal öelda, et ma juba siis hoolisin loodusest ja tahtsin anda oma panuse… aga tõsi on, et mulle meeldis lihtsalt seda pusaga kustutada, üle lahtise leegi hüpata ja natuke ohtu tunda.

Hiljem pidin ka korra tuleviku peale mõtlema ja see läks kuidagi nii (Pilt on manuses):
tekst-story-father
Täna ma arvan, et mul ei peagi olema kindlat plaani. Võimalusi on nii palju ja kõik on huvitav. Tuleb elada nii, et saad endaga rahul olla. Ma tegelikult ei saagi päriselt suureks ja see on ok.

Eelmises elus ma arvan, et ma olin mingi putukas või rohulible kes pidi pool elu ühe koha peal seisma ja ootama, kuni ta ära süüakse. Tal ilmselt oli maru igav ja nüüd ma üritan seda kompenseerida. 
 

Lemmiklinn, mida oled külastanud? Miks?

Barcelona! Ma ei ole süvitsi seda endale lahti mõtestanud, miks ta mulle nii väga meeldib. See on kuidagi mõnusalt vaba. Inimesed on elurõõmsad ja kerged suhtlema. Kord sikutavad kohalikud su keset päeva tänaval salsat tantsima, isegi kui on kaugelt näha, et su liigutused on limiteeritud. Teinekord leiad end kusagilt nurgatagusest pubist kümnekesi läbi pisikese teleka Liverpoolile kaasa elamas. Sealjuures suhtlemisel on abiks ainult sõrmed, hääled ja grimassid. Aga see ei häiri kedagi. Püsimatu ööelu, pime-kontserdid harjutusruumides, suured lained rannas, hea vein, tapased jne jne. Mega!
 

Mida sõpradega reede õhtuti teed?

See on täielikult tujude loto. Nendega saab kõike teha. Tavaliselt on reede ikkagi mingi häng. Saame kokku, võtame mõne õlle ja vaatame, kuhu kõik edasi viib. Alati on lõbus. Ma olen tähele pannud, et viimasel ajal teeme ka plaanid kohe laupäevaks ära. Ja see on tore. Üldjuhul mulle meeldib, kui saab sõbrad kaasa võtta ja kusagile loodusesse sõita.

 

Milline tuntud tegelane (kasvõi fiktiivne või joonistatud) on sinu hingesugulane?

Jube raske küsimus. Mul polegi sellist ühe tervikuna kvalifitseeruvat. Saaksin võtta kõigist tegelastest mingi osa. See Minu tegelane näeks välja siis nagu seibidest laotud monstrum. Näeb imelik välja, aga sisu on täitsa hea.

 

Mis viib sind kõige paremini zeni?

ASMR vihma ja tormi helid. Põhimõtteliselt kogu aeg käib taustaks. Isegi siis, kui päike otse selga lõõmab. Lisaks jalutamine ja mõnikord üksi pikutades ka lihtsalt seina jõllitamine. See viimane kindlasti kõlab nagu rumal tegevus. Aga see töötab jube hästi. 

 jorven-black and white