Ruum rikastab vaimu ja tegusid: Karma ”Be Present” case study

Uue kontori avamisüritus võib ulatuda sisekujunduslike nüansside lahkamiselt kaugelt sügavamatele radadele.

Riskikapitaliettevõtluses tavalised õpikulahendused ei tööta – vastupidi, et tõelise potentsiaaliga iduettevõtted lõpmatust valikust välja noppida, tuleb rakendada arvestatavas koguses kastist välja mõtlemist. Sestap ei saanud ka süvatehnoloogia idufirmadele keskenduva Karma Venturesi tööruumide avamine kulgeda traditsioonilise banketi võtmes, vaid välja tooma ruumidesse peidetud kolmemõõtmelise inspiratsiooni.

Sisedisaineri loomingu keskseks märksõnaks võib pidada kodusust, millest esimesena pidid osa saama ettevõtte sõbrad, partnerid ja portfelli kuuluvad ettevõtted. Kuna füüsiline kokkusaamine pole tehnoloogiasfääris kaugeltki igapäevane nähtus, tuleb igast võimalusest vahetult mõtteid lennutada ja maksimum võtta. Teisisõnu oli Karma kindel soov, et iga osaleja lahkuks koosviibimiselt vaimselt rikkamana.

Tehnilisel tasandil tähendas eeltoodud eesmärk, et iga ruutmeeter tuli maksimaalse efektiivsusega ära kasutada: kogemusdisaini partneri +372 Community sulest Orangetime’i ülesandepüstitusele järgnenud sündmuse deviisi „Karma – Be Present“ võimendasid erinevates tegevusruumides +372 poolt kureeritud ja tehnilise lahendusega toetatud Aleksandr Žedeljovi muusika- ja tehnoloogiainstallatsioon, Helis Heiteri toidumaastikud ja Alo Valge kunstinäituse avamine. Sujuva kulgemise tarvis, said külalised oma õhtu kulgemise eelistuse juba registreerimisel, mängustatud eelkommunikatsiooni raames, kirja panna, nii et kohale saabudes jäi vaid gruppidesse jaguneda.

Karma tiim võttis külalised vastu oma kodus (kontoris) jagades ise saabujatele tervitusjooki, juhtides ise õhtu kulgu ning serveerides külalistele maitsvat toitu professionaalsete kokkade abiga, kes valmistasid seda kontori köögis ja külaliste keskel.

Orangetime ja kogemusdisaini partneri +372 Community eesmärgistatud koostöö tulemusena kogesid kohalesaabunud elementaarset, ent kergesti ununema kippuvat tõde: igaüks meist on meid ümbritsevate kaaslaste ja keskkonna summa. Õigel kujul kokku viidud vestluspartnerid emotsionaalselt sütitavas ja intellektuaalselt inspireerivas keskkonnas, tõstavad meie mõtted, ja seeläbi ka teod, uutesse kõrgustesse.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment